Search for:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΕΡΖΑΚΗΣ 

Είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (B.A in Music), του Αττικού Ωδείου (Δίπλωμα Μονωδίας) και του Longy School of Music της Βοστώνης από το οποίο απέκτησε Master of Music in Vocal Performance ως υπότροφος Fulbright σπουδάζοντας παράλληλα  Όπερα και Υποκριτική. Δάσκαλοί του οι Δημήτρης Δίωνας-Αρύβας, Μαρία Σκαρλάτου, Robert Honeysucker, Donna Roll.

Mέσα από  ατομικά ρεσιτάλ, δρώμενα και θεατρικές παραγωγές  και με σημαντικές συνεργασίες από όλο τον κόσμο έχει παρουσιάσει ποικίλα projects στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, ρώσικα, γιαπωνέζικα, εβραϊκά και φυσικά στη μητρική του γλώσσα προωθώντας το ελληνικό τραγούδι στο εξωτερικό σε όλο του το φάσμα  παρουσιάζοντας θεματικές παραστάσεις ειδικά προσαρμοσμένες για το εκάστοτε κοινό.

‘Εχει ερμηνεύσει ρόλους σε διάφορες παραγωγές όπερας και κλασικής μουσικής. Παρόλα αυτά όρισε το προσωπικό του στίγμα τραγουδώντας τραγούδια εκτός κλασικού ρεπερτορίου και παρουσιάζοντας θεματικά projects με τραγούδια από φαινομενικά ετερόκλητα είδη μουσικής.

Το ιδιαίτερο χρώμα και η προσαρμοστικότητα της φωνής του υποστηρίζουν διαφορετικά είδη τραγουδιού στα οποία και βάζει τη δική του σφραγίδα και ερμηνεία- από το κλασικό και πειραματικό ρεπερτόριο στα αφροαμερικάνικα σπιρίτσουαλς και τη τζαζ  και από τα art songs στο δημοτικό τραγούδι και τη διεθνή φόλκ.

Έχει τραγουδήσει κύκλους κλασικών τραγουδιών όπως “La Bestiaire” (Poulenc), “Michelangelo Lieder” (Wolf), “Eλληνικές μελωδίες” του Ravel, “Chansons de Don Quichotte” (Ibert)  Lieder και Art Songs των Schubert, Schumann, Beethoven, Berg, Mahler, Swanson, Rachmaninov, Δημήτρη Τερζάκη μεταξύ άλλων αλλά και τραγούδια και έργα συνθετών όπως Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Τάσου Καρακατσάνη  και πολλών άλλων.

Παράλληλα με τους μουσικούς χώρους έχει εμφανιστεί σε δεκάδες εκκλησίες όλων των δογμάτων με κλασσικό, αναγεννησιακό, σύγχρονο και γκόσπελ ρεπερτόριο.

Το 2005 ιδρύει το σύνολο Ensemble Trident μαζί με τη σοπράνο Μαρία Γεωργακαράκου και τον λαουτίστα Richard Maloney, με το οποίο περιοδεύει στη Μασσαχουσσέτη, το Maine και το New Hampshire με το πρόγραμμα “Graecia Magna ” και ηχογραφεί για το ραδιόφωνο ένα πρόγραμμα με Βυζαντινούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια το οποίο τυχαίνει θερμής υποδοχής. Συμμετέχει στο Φεστιβάλ Παλιάς Μουσικής και Ερμηνείας So.Hi.P. (2006) και εμφανίζεται σε δεκάδες χώρους όπως Tennessee Williams Theater, The Pickman Hall, T. Eliot Library (Harvard University), M.I.T., Brandeis University, King’s Chapel, The Hellenic Cultural Center of Watertown, The Center For The Arts in Natick μεταξύ άλλων, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία φιλοξενεί το εγχείρημα μέσα σε ελληνορθόδοξους  ναούς!

Περιοδεύει με ποικίλο ρεπερτόριο σε 7 πολιτείες των ΗΠΑ. Ατομικά ρεσιτάλ και παραστάσεις όπως “My Hellenic Soul”, («Η Ελληνική μου Ψυχή»), “Eternal Greece of Mine” και “Immortality-songs with the poetry of Nikos Gatsos” («Αθανασία») 2006, η οποία φιλοξενήθηκε στο American Repertory Theater (A.R.T) σημείωσαν μεγάλη επιτυχία.

Η αγάπη κι ο σεβασμός του Παναγιώτη Τερζάκη για τα γκόσπελ και τα αφροαμερικάνικα σπιρίτσουαλς ξεκινά από την παιδική του ηλικία, μέρος των ακουσμάτων του. Από το 2004 έως και σήμερα ο Παναγιώτης έχει εμφανιστεί σε δεκάδες εκκλησίες και συναυλίες στις Η.Π.Α. (σε περισσότερες από 50 εκκλησίες όλων των δογμάτων, στη Ροτόντα του Κοινοβουλίου της Μασαχουσέτης και αλλού και με σημαντικούς εκπροσώπους του είδους) αλλά και στην Ελλάδα.

Από τον Δεκέμβριο του 2006 ξεκινά εμφανίσεις και στην Ελλάδα όπου δίνει σειρά συναυλιών και θεματικών projects (Μικρο-Χώρος Τέχνης «Ειλισσός», Αμερικάνικο Κολλέγιο Café Αλάβαστρον, Μουσείο Ηρακλειδών,  Βουλευτικό Ναυπλίου, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και αλλού) ενώ ερμήνευσε το ρόλο του Αγαμέμνονα στις «Τρωάδες» του Σενέκα σε σκηνοθεσία Φίλιππου Σοφιανού (2007). Η ενασχόλησή του με το θέατρο και την υποκριτική τον οδηγεί σε μια συμμετοχή στη σειρά του ALPHA «Αληθινοί Έρωτες» σε σκηνοθεσία Στρατούλας Θεοδωράτου. (2008)

Το πρώτο του άλμπουμ με ελληνικά δημοτικά τραγούδια μέσα από ένα νέο αφαιρετικό πρίσμα και τον γενικό τίτλο “Far Away Land” κυκλοφορεί το 2009 απόρροια των εμφανίσεών του στην Αμερική. Απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και συμπεριλήφθηκε στο Top-100 των World Music Charts της εταιρείας διανομής στην Αμερική βάσει πωλήσεων σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ιαπωνία και Αυστραλία.

Η δουλειά αυτή στέκεται αφορμή για να ηχογραφήσει για τον Ιταλό παραγωγό Otto Menardi.

Το Δεκέμβριο του 2009 ταξιδεύει στη Σκύρο και ερμηνεύει το βασικό θέμα στο δρώμενο ήχου και εικόνας «Σκύρος: χθές και σήμερα» σε πρωτότυπη μουσική του Victor (Victor Berkan).

Τον Ιούνιο του 2010 ταξιδεύει στην Κίνα με το Χοροθέατρο Ροές της Σοφίας Σπυράτου. Στην «Ηχώ του ζωντανού μύθου» -ένα ψηφιδωτό, όπου εντάσσονται εικόνες και χρώματα, που παρακολουθούν το πέρασμα από την Αρχαιότητα και το Βυζάντιο, στη νεότερη και τη σύγχρονη Ελλάδα- ο  Π. Τερζάκης τραγούδησε βυζαντινούς ύμνους, δημοτικά τραγούδια και αρχαία επιγράμματα.

Το 2010 και 2011 συνεργάστηκε αποκλειστικά με το Café Αλάβαστρον στη Αθήνα παρουσιάζοντας τα  projects: “American Stories” (jazz,blues,musical και swing αμερικάνικες μελωδίες), «Ξύπνα! Σ’αγαπώ!», (μουσική ποιητική από το διεθνές ρεπερτόριο) «Ζητάτε να σας πώ» (μία και μοναδική εμφάνιση με τον Παναγιώτη στην κιθάρα να μας τραγουδά τα αγαπημένα του τραγούδια), και «Μόνο γι’απόψε» με την ηθοποιό Κερασία Σαμαρά. Με την Κ. Σαμαρά εμφανίζεται ως γκεστ και στην παράσταση της Αθηνάς Παππά «Πεινάει κανείς;» στο Ίδρυμα Μ.Κακογιάννη τον Φλεβάρη του 2011.

Στις 8 Ιουνίου εμφανίστηκε στο Βουλευτικό Ναυπλίου σε ένα ρεσιτάλ με τον τίτλο “Flying High” με επιλογές από άριες, lieder και Broadway themes κλασσικού και μοντέρνου ρεπερτορίου με την αφροαμερικανή μέτζο σοπράνο Μονιφα Χάρις η οποία ήρθε στην Ελλάδα αποκλειστικά για αυτή την εμφάνιση και τον πιανίστα Δ. Βεζύρογλου το οποίο απέσπασε πολύ θετικές κριτικές από τον τοπικό Τύπο και το κοινό. Το δρώμενο «Μαύρο μου χελιδόνι» σε συνεργασία με τη Μονίφα Χάρρις και την παραμυθού Εύη Γεροκώστα προπομπός της παράστασης που θα ανέβει σε θεατρικούς χώρους το 2012 παρουσιάζεται τον ίδιο μήνα στην Αθήνα.

Τον Φεβρουάριο του 2012 κυκλοφόρησε σε 7 χώρες το  αγγλόφωνο EP “FREE”, ένα Avant Americana fusion και περιλαμβάνει εκτός των άλλων νέες εκτελέσεις τριών κλασσικών Αμερικάνικων τραγουδιών των Sam Cooke, John Denver και Trent Reznor- για πρώτη φορά από Έλληνα τραγουδιστή! Το ομώνυμο κομμάτι είναι και η πρώτη σύνθεση του Παναγιώτη (στίχοι-μουσική).

Το 2012 συνεργάζεται με το Χώρο Τέχνης Ασωμάτων στο Θησείο και παρουσιάζει τρία μοναδικά projects. Τον Απρίλιο με τον Δημήτρη Βεζύρογλου στο πιάνο και τον ηθοποιό Γιάννη Τσουρουνάκη στην αφήγηση το θεατρικό ρεσιτάλ «Είμαι εγώ, Κύριε» με θέμα το Θείο Πάθος. (Βυζαντινοί ύμνοι, lieder & Art songs, σπιρίτσουαλς). Τον Οκτώβρη και Νοέμβρη τα «Τραγούδια Συλλογικής Μνήμης»- ένα αφιέρωμα στους ποιητές της ήττας σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη με τον σπουδαίο συνεργάτη του Μίκη, τον συνθέτη Τάσο Καρακατσάνη στις μεταγραφές και στη συνοδεία πιάνου και τέλος τη μουσική παράσταση «Μαύρο μου χελιδόνι» με την παραμυθού Εύη Γεροκώστα- ένα σμίξιμο της ελληνικής, ινδιάνικης και αφρο-αμερικάνικης παράδοσης. Συμπράττει η Καλλιόπη Κοπανίτσα στη σκηνογραφία. Και οι τρεις παρουσιάσεις στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία και απέσπασαν θετικές κριτικές. Η παράσταση συνεχίστηκε στο θέατρο ELIART τον Μάιο του 2013 ανανεωμένη και με τον σολίστα Περικλή Τιμπλαλέξη στο βιολί.

Την περίοδο 2012-13 συνεργάζεται στο θέατρο με τον Τάσο Καρακατσάνη όπου και ερμηνεύει σε μουσική του τα τραγούδια της παράστασης «Τι κοιτάτε,ρε;» του Χρήστου Συριώτη σε σκηνοθεσία Άρτεμης Αποστολοπούλου.

Tον χειμώνα 2013-14 η μουσική του Παναγιώτη ακούστηκε  στο θέατρο ΠΡΟΒΑ στην παράσταση «Πλύση Εγκεφάλου» του John Wainwright σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα.

Τον Ιανουάριο του 2014 ο Παναγιώτης Τερζάκης τραγουδά στο αφιέρωμα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στον συνθέτη Mauricio Kagel. Μια ειδικά προετοιμασμένη σύνθεση από αντιπροσωπευτικά έργα του Κάγκελ, από όλες τις περιόδους της δημιουργίας του σε ένα μαραθώνιο project τεσσεράμισι ωρών υπό την καθοδήγηση του μουσικολόγου Ανάργυρου Δενιόζου.

Το Πάσχα εμφανίστηκε στο Gazarte  σε ένα μουσικό project εμπνευσμένο από τη Μεγάλη Εβδομάδα με τους Κάτια Πάσχου, Μαρησία Παπαλεξίου και Απόστολο Παληό με μουσικές «ντυμένες» με θρησκευτικά κείμενα και κλασικά έργα μεγάλων μουσικών, βυζαντινούς ύμνους και γκόσπελ.

Το καλοκαίρι του 2014 το «Μαύρο μου χελιδόνι» με την τέταρτη unplugged εκδοχή του ταξιδεύει σε εξωτερικά μέρη και συμμετέχει στο Φεστιβάλ Παραμυθιών Κέας.

Στις 3 Σεπτεμβρίου ο Παναγιώτης έδωσε ένα προσωπικό ρεσιτάλ εφ’ όλης της ύλης με τραγούδια σε πέντε γλώσσες από το παγκόσμιο ρεπερτόριο και από τα δύο CD του συνοδευόμενος από τους σταθερούς συνεργάτες του Δ. Βεζύρογλου, Π. Τιμπλαλέξη και Δ. Λαζαρίδη. Το ρεσιτάλ υπό τον τίτλο «Μια φωνή ταξιδεύει»  πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη και σημείωσε επιτυχία.

Τον Δεκέμβριο επιμελείται και τραγουδά τον διεθνή Χατζιδάκι στο ρεσιτάλ «Σελίδες Διαβατηρίου» με τον Θόδωρο Κοτεπάνο που έλαβε χώρο στην αίθουσα του φιλολογικού συλλόγου «Παρνασσός».

Tην περίοδο 2014-15 εμφανίστηκε  στη σκηνή του OLVIO Wonderworld και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στην οπερέτα του Offenbach «Ωραία Ελένη» σε σκηνοθεσία Π. Αδάμ και χορογραφία Νατάσσας Παπαμιχαήλ, παίζοντας τον ρόλο του Αγαμέμνονα κάνοντας και παράλληλες εμφανίσεις με άλλα projects. Εκτός Αθήνας η «Ωραία Ελένη» περιοδεύει στη Σαντορίνη (Santorini Arts Factory) και Θεσσαλονίκη (Σεπ. 2015) για να επιστρέψει με β’ κύκλο εμφανίσεων στην Αθήνα.

Το 2016 εμφανίστηκε σε διάφορα events και φεστιβάλ με την Εύη Γεροκώστα (project «Της γης, τ’ ουρανού και του αέρα» και «Μαύρο μου Χελιδόνι») ενώ τον  Ιούνιο  κυκλοφόρησε το νέο CD «Οι μπαλάντες της Νόνης» (εκδόσεις: Οδός Πανός), σε μουσική Τάσου Καρακατσάνη και σε ποίηση Ν. Σταματέλλου. Ο Παναγιώτης τραγουδά τρία τραγούδια.

Το 2016-17 και 2017-18 πρωταγωνίστησε στο μουσικό παραμύθι της Μαριβίτας Γραμματικάκη “Ο ζητιάνος και η χρυσή κλειδαρότρυπα”, σε σκηνοθεσία Λένας Γεωργιάδου και μουσική Γ. Περιστέρη το οποίο κυκλοφόρησε και σε CD από την Subways Music. Επίσης τραγουδά τον γίγαντα Ασηλάμπα Ντελασύ στο βιβλίο-CD «Η καρδιά του βασιλιά» της Μ. Γραμματικάκη, το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2018 από τις εκδόσεις Καλέντη σε μουσική Νίκου Ξανθούλη.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 ο Παναγιώτης ερμήνευσε το μέρος του βαρύτονου στους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» του Δ. Σολωμού και σε μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου υπό τη μουσική διεύθυνση του Θεόδωρου Ορφανίδη σε μικρή περιοδεία ανά την Ελλάδα μαζί με τους Σόνια Θεοδωρίδου, Χαράλαμπο Γαργανουράκη, Ιωάννη Λάκη και Κατερίνα Λέχου.

Το 2019 κυκλοφόρησε το single «Μια κόρη από την Αμοργό» μετά από εμφανίσεις στο νησί και στις αρχές του 2020 τη «Μικρή σουίτα σε κόκκινο μείζον» σε μουσική Γιάννη Μυγδάνη και ποίηση Γιάννη Ρίτσου.

Το καλοκαίρι του 2020  συμμετείχε στο ψηφιακό πρότζεκτ “ΤΕΧΝΗ @ ΚΙΝΗΣΕΙ” ερμηνεύοντας  τον «Ιππόλυτο» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Όλγας Τζωρτζ (“Κέντρο Σύγχρονων Δραματικών Εφαρμογών”)

To 2021 εμφανίστηκε στο Κιλκίς με τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» και στο Ανδρομονάστηρο Μεσσήνης όπου και ερμήνευσε την «Καντάτα για την Αποκάλυψη» του Τάσου Καρακατσάνη.

To 2022 κυκλοφόρησε το τραγούδι “The Raven”, το γνωστό ποίημα του Edgar Allan Poe, σε μουσική Δημήτρη Κογιάννη από τις εκδόσεις “Μικρός Ήρως” στο οποίο συμμετέχει και ο Παναγιώτης.

Το καλοκαίρι του 2023 εμφανίστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Πλακεντίας με το project “Φωνής Έλευση” και στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Culture Hidrant και μετά από πρόκληση του Συλλόγου Ρεματιάς Πεντέλης- Χαλανδρίου με την ανανεωμένη παράσταση “Μαύρο μου χελιδόνι”.

Στις 6 Δεκεμβρίου κυκλοφορεί το νέο album “Good Tidings!” το οποίο περιλαμβάνει 5 τραγούδια για τα Χριστούγεννα και τη νέα χρονιά, τα δύο σε ελληνικούς στίχους του Παναγιώτη.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΕΡΖΑΚΗΣ

 – ΚΡΙΤΙΚΕΣ –

«Η εκφραστική φωνή του Τερζάκη έμοιαζε να προτρέπει τις ψυχές των ακροατών να τραγουδήσουν κι αυτές, καθώς οδηγούσε το κοινό του στο νόστο της αναζήτησης της μοίρας.» Ηellenic Voice, ΗΠΑ

«Οι δυνατές ερμηνείες  οδήγησαν το κοινό -όρθιο-  να χειροκροτά δυνατά και ασταμάτητα “το μαγικό ταξίδι της Ελληνικής μουσικής ανά τους αιώνες”» Lowell Sun,ΗΠΑ

«Η ελληνική παραδοσιακή μουσική ανάγεται σε ένα νέο επίπεδο χάριν στην καλοδουλεμένη φωνή του Τερζάκη. Το “Far Away Land” είναι ένα CD το οποίο θα σας αγγίξει και θα χαραχτεί στη μνήμη σας» Matt.T-Radio Indy

«Αυτό το ηχογράφημα (σσ.”Far Away Land”) περιέχει στιγμές υψηλότατου αισθητικού επιπέδου και βαθύτατου συναισθηματικού καταποντισμού…..Θα ξαναγυρίσω στη φωνή του Παναγιώτη Τερζάκη, για να σου πω ότι έχει κάτι φοδραρίσματα από μέσα, που ειδικά εκεί στα pianissimi του σε στέλνει κανονικά. Οι λαρυγγισμοί της Τούβας έρχονται και δένουν τόσο φυσικά με τη Θράκη και την Αρκαδία που δεν μπορείς να φανταστείς πόσο. Την ίδια στιγμή που μπορεί να σβήνει σαν τελευταίο άγγιγμα χεριού που ξεσφίγγει το δικό σου, μπορεί και να φουντώνει σαν φωνή τελάλη στην πλατεία του χωριού που προσπαθεί να ακουστεί μέχρι τα βουνά για να μάθουν και τ’ άγρια ζώα πως κάποιου η καρδιά έχει ματώσει. Το Άριστα Δέκα που έχω στο συρτάρι μου για κάτι τέτοιες στιγμές δεν αρκεί εδώ, διότι τι βαθμό να βάλεις στη βαθιά  συγκίνηση χωρίς να την υπονομεύσεις; Άρα το μόνο που μπορώ να σου πω είναι: «Σώπα κι άκουσε…».» Γεωργία Λαιμού, e-go.gr

«Με τη φωνή του και μόνο και μία απλή συνοδεία (ο Τερζάκης) γοήτευσε τους ακροατές του για περισσότερο από μία ώρα.Το πρόγραμμα έδειξε καθαρά τη δύναμη του σολίστα καλλιτέχνη απέναντι σε ένα κλασσικό, παραδοσιακό υλικό σε συνδυασμό με ένα ενθουσιώδες κοινό..» Paul Marion, συγγραφέας/εκδότης, Lowell (USA) 2010

«η ερμηνευτική του σεμνότητα είναι πασιφανής..Ηθικότατο άκουσμα (σς. “Far Away Land”)» Φώντας Τρούσας, Jazz &Τζαζ, Μάϊος 2010

«το κοινό παρασύρθηκε από τις συναρπαστικές ερμηνείες του Τερζάκη και της Harris συνοδεία του πιανίστα Δημήτρη Βεζύρογλου» , Aργοναυπλία news, Ιούνιος 2011 (για το ρεσιτάλ “Flying High”)

“ηπειρωτικά μοιρολόγια, δημοτικά ποιημάτα, τραγούδια χαράς, γνωμικά αγάπης, φυσικά παραμύθια  και μουσικοί ρυθμοί ερμηνεύουν  το θρήνο που γελά από χαρά, το νόστο για χαμένες πατρίδες που «οικουμενικοποιείται» και την εσωτερική ανάγκη να βρεθεί η απόγνωση για να κατακτηθεί η προσωπική ελευθερία.” Χαρά Φρουδαράκη, 3pointmagazine.gr Δεκέμβριος 2012

“Ο Παναγιώτης Τερζάκης σαν Αγαμέμνονας δίνει εξαιρετικά πετυχημένα μια υπόσταση «κηφήνα» στο ρόλο του, αλλά με διασκεδαστικό τρόπο και σα ράπερ εντυπωσιάζει φωνητικά.” (για την «Ωραία Ελένη» 2015) Γιώργος Χριστόπουλος newsage.gr

«…είναι  βεβαίως και οι ερμηνείες. Όλοι οι τραγουδιστές (σ.σ. Τερζάκης, Αποστολοπούλου, Τουμαράς) προβάλλουν την βαθεία εκφραστικότητα σε πρώτο πλάνο, μαζί, εννοείται, με τα ιδιαίτερα ηχοχρώματα της φωνής τους ο καθείς και η καθεμία, αναδεικνύοντας στίχους και μελωδίες.Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, για ένα άλμπουμ που σε αιχμαλωτίζει με την απλότητα και την ευγένειά του και εν τέλει με την αξία του.» (για το CD «Οι μπαλάντες της Νόνης» από την Οδό Πανός, 2016) Φώντας Τρούσσας, diskoryxeion 2017

Μία συναυλία με ποταμίδες, τα πιο γλυκόλαλα μα και ταυτόχρονα τα πιο παραπονιάρικα πουλιά του τόπου μας μου φαίνεται να ακούω. Ή μήπως μια αρχιερατική λειτουργία ιερουργούντος του Τάσου Καρακατσάνη, μια λειτουργία του Εμείς, μια επαναλαμβανόμενη λειτουργία του Εμείς, που ξεκίνησε απ’ την οδό Πανός του Γιώργου Χρονά; “Χανιώτικα Νέα”, B. Kακατσάκης

Ρυθμοί και αρμονίες, αντιστίξεις φωνητικές και οργανικές, ενορχηστρώσεις εξαίσιες στροβιλίζονται διαδοχικά σ’ένα μουσικό ταξίδι, επιζητώντας την ενεργό συμμετοχή του ακροατή και όχι μια συμβατική ακρόαση. Το απαιτητικό και γεμάτο εικόνες και συμβολισμούς ποιητικό κείμενο παραπέμπει σε ξεχασμένες εμπειρίες και συναισθήματα που κουβαλάει στην ζωή του ο καθένας μας, δένοντας στενά σαν ένα σώμα, με το μουσικό κείμενο που έχει επιλέξει ο συνθέτης. Υπέροχοι και άξιοι οι υπόλοιποι συντελεστές μουσικοί, τραγουδιστές και ηθοποιοί που έλαβαν μέρος, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους.  Στέργιος Χατζηπαπάκης, “Χανιώτικα Νέα” 2022