βιογραφικό

Vocalist, performer και μουσικός, ο Παναγιώτης Τερζάκης εμπνέεται, παίζει, γράφει και τραγουδά σε διάφορες γλώσσες από το 2004. Αrt songs ρεπερτόριο, gospel & spirituals, jazz evergreens, avante garde και σύγχρονο εναλλακτικό ρεπερτόριο  αλλά και world folk αποτελούν τη μουσική παλέτα του Παναγιώτη. Έχει τραγουδήσει στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, ρώσικα, γιαπωνέζικα, εβραϊκά και φυσικά στα ελληνικά με έμφαση στον ποιητικό λόγο.

Έχει εκδώσει 2 προσωπικά άλμπουμ και έχει συμμετάσχει και σε άλλα CD albums, βιβλία/CD και singles : “Far Away Land” (2009, Goldistor) – “Free” (2012, Ddigital EP) – «Οι μπαλάντες της Νόνης» Τάσου Καρακατσάνη (2016, Οδός Πανός)- «Ο ζητιάνος και η χρυσή κλειδαρότρυπα» Γ. Περιστέρη  (2017, Subways Music)- «Η καρδιά του βασιλιά» Ν. Ξανθούλη/Μ. Γραμματικάκη (2018, εκδόσεις Καλέντη), -«Μια κόρη από την Αμοργό» (2018, Digital single)- «Μικρή Σουίτα σε κόκκινο μείζον» Γιάννη Μυγδάνη/Γιάννη Ρίτσου (2020, Protasis)

Special Project: Πλοηγός Φιλοσοφίας της Ακαδημίας Πλάτωνος, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού).

Στο θέατρο  έχει ερμηνεύσει τον ρόλο του Αγαμέμνονα στις «Τρωάδες» του Σενέκα σε σκηνοθεσία Φίλιππου Σοφιανού το 2007 ενώ εμφανίστηκε ως γκεστ στην παράσταση της Αθηνάς Παππά «Πεινάει κανείς;» στο Ίδρυμα Κακογιάννη το 2011. To 2010 τραγούδησε στην παράσταση της Σ. Σπυράτου «Η ηχώ του ζωντανού μύθου» στην World Expo στην Κίνα. Tην περίοδο 2014-15 πρωταγωνίστησε  παίζοντας τον ρόλο του Αγαμέμνονα στην ποπ-οπερέτα του Offenbach «Ωραία Ελένη» σε σκηνοθεσία Π. Αδάμ- ένα έργο που ξεπέρασε τις 75 παραστάσεις, ρεκόρ για το είδος του. Το 2016-17 και 2017-18 συνεργάστηκε με το OLVIO  Wonderwolrd και ερμήνευσε δύο μοναδικούς ρόλους στο έργο της Μαριβίτας Γραμματικάκη «Ο ζητιάνος και η χρυσή κλειδαρότρυπα”, σε σκηνοθεσία Λένας Γεωργιάδου και μουσική Γ. Περιστέρη.

‘Έχει επίσης ερμηνεύσει βασικούς ρόλους στις όπερες «Ο Μαγικός Αυλός»(Mozart) , «Ο κουρέας της Σεβίλλης» (Rossini, σκην. Τζ.Αρσένη)  “Il Tabarro” (Puccini) και “Εl Barberillo De Lavapies” του Barbieri (σκην. Daniel Helfgot) το οποίο ανέβηκε στο Jarvis Center (Φεστιβάλ Ισπανικής Οπερέτας, Napa/USA, 2005).

Τον Σεπτέμβριο του 2018 ο Παναγιώτης ερμήνευσε το μέρος του βαρύτονου στους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» του Δ. Σολωμού και σε μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου υπό τη μουσική διεύθυνση του Θεόδωρου Ορφανίδη σε μικρή περιοδεία ανά την Ελλάδα μαζί με τους Σόνια Θεοδωρίδου, Χαράλαμπο Γαργανουράκη, Ιωάννη Λάκη και Κατερίνα Λέχου.

‘Έχει εμφανιστεί στην Αμερική, την Ευρώπη αλλά και την Κίνα και σε χώρους όπως: όπως Zero Arrow of the American Repertory Theater, Lowell’s Historic National Park, Red Hall Theater (Shanghai), Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Βουλευτικό Ναυπλίου, Μουσείο Ηρακλειδών, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, GazArte, στο ιστορικό Cafe Αλάβαστρον, στο θέατρο Olvio Wonderworld μεταξύ άλλων, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς.

Το 2019 κυκλοφόρησε το single «Μια κόρη από την Αμοργό» μετά από μικρή περιοδεία και στις αρχές του 2020 τη «Μικρή σουίτα σε κόκκινο μείζον» σε μουσική Γιάννη Μυγδάνη και ποίηση Γιάννη Ρίτσου.

Το καλοκαίρι του 2020  συμμετείχε στο ψηφιακό πρότζεκτ “ΤΕΧΝΗ @ ΚΙΝΗΣΕΙ” το οποίο θα προβληθεί στο κοινό μέσω διαδικτύου ερμηνεύοντας  τον «Ιππόλυτο» του Ευριπίδη (“Κέντρο Σύγχρονων Δραματικών Εφαρμογών”.)

Είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (B.A in Music), του Αττικού Ωδείου (Δίπλωμα Μονωδίας) και του Longy School of Music της Βοστώνης από το οποίο απέκτησε Master of Music in Vocal Performance ως υπότροφος Fulbright σπουδάζοντας παράλληλα Όπερα και Υποκριτική. Δάσκαλοί του οι Δημήτρης Δίωνας-Αρύβας, Μαρία Σκαρλάτου, Robert Honeysucker, Donna Roll.

O Παναγιώτης Τερζάκης έχει επιμεληθεί μουσικά και έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και project ενώ εργάζεται και ως εκπαιδευτής και σύμβουλος φωνής. www.voicecoach.gr